Στις Βρυξέλλες η Μέι για συνομιλίες με Γιούνκερ - Μπαρνιέ

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 07:20
UPD:09:13
REUTERS/PETER NICHOLLS

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, τον Μισέλ Μπαρνιέ, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Τη Μέι θα συνοδεύσει ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Μπρέξιτ Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος θα είναι παρών στο δείπνο της Μέι με τον Γιούνκερ. Όπως ανέφεραν βρετανικές πηγές, πρόκειται για μια επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί από καιρό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής.

EURONEWS

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εστιάσει στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο για την προετοιμασία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.. και θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς οι Ευρωπαίοι ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο πιο πρόσφατος γύρος των συνομιλιών κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο, εξαιτίας των διαφωνιών για την οικονομική διάσταση του διαζυγίου των δύο μερών.

Η Μέι συνομίλησε την Κυριακή με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφωνήθηκε ότι χρειάζεται να επιτευχθεί εποικοδομητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή