Ο Ινφαντίνο θέλει το VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 15:28
UPD:15:29
REUTERS/CHARLES PLATIAU

O πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, πήρε θέση υπέρ της αναγκαιότητας εισαγωγής του VAR (video assistant referee ) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το 2018.

Το γκολ - φάντασμα στον αγώνα του Παναμά με την Κόστα Ρίκα (2-1), με την μπάλα να μην περνά ποτέ τη γραμμή αλλά τον διαιτητή να δείχνει γκολ, τους μετέπειτα νικητές να ισοφαρίζουν και στο τέλος να αφήνουν εκτός Μουντιάλ τις Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσε νέα τροφή για συζητήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, πήρε θέση υπέρ της αναγκαιότητας εισαγωγής του VAR (video assistant referee ) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το 2018.

«Όταν παίζεις την πρόκριση σε ένα Μουντιάλ και το παιχνίδι κρίνεται από ένα σημαντικό λάθος του διαιτητή, που μπορεί να συμβεί, γιατί οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη όπως όλοι οι άλλοι, τότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να διορθώσουμε αυτά τα λάθη», υπογράμμισε. 

«Όταν όλος ο κόσμος βλέπει ένα λάθος σε δευτερόλεπτα και ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο διαιτητής, όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή δεν μπορεί και υπάρχει ο τρόπος για να το διορθώσουμε, τότε θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο Ινφαντίνο από τη Λιόν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ Γυναικών το 2019.

Και ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε (στη Ρωσία), δεν υπάρχει καμία αρνητική ένδειξη στις δοκιμές μας. Κάθε φορά που το βίντεο χρησιμοποιήθηκε πήγε καλά, επιβεβαιώνοντας την απόφαση του διαιτητή ή διορθώνοντας το λάθος. Ο στόχος του Var δεν είναι οι μικρές λεπτομέρειες, αλλά τα μεγάλα λάθη».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

Δεν υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις σήμερα.