Δ. Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 09:38
UPD:09:40
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή ενεργοποίησης του κόφτη απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Νομίζω ότι μετά και την χθεσινή δήλωση της κ. Λαγκάρντ αποκλείεται μια τέτοια εξέλιξη. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περαιτέρω μέτρα ούτε για το 2018 πράγμα που είχε ούτως ή άλλως κλείσει ήδη από την 1η αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο real.gr.

Σημείωσε παράλληλα πως «η χθεσινή δήλωση έρχεται να διαψεύσει για άλλη μια φορά τους κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».

Αναφερόμενος στα σενάρια εφαρμογής του κόφτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «οι ίδιοι που τα επαναφέρουν σήμερα διαψεύστηκαν και το 2016 και το 2017».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηριξε πως «σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες» και επανέλαβε πως εκλογές «θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη – αλλά για το πολιτικό σχέδιο που θα δημιουργήσει τους όρους για την δικαιότερη διανομή του παραγόμενου πλούτου και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την επιμονή της αντιπολίτευσης πως χάνει την πλειοψηφία, μετά τα όσα συνέβησαν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «το μέγεθος της ήττας (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορεί να περιοριστεί όσο και αν προσπαθούν διάφοροι δημοσιολογούντες υποστηρικτές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε ακόμη πως αν συνεχίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να υποπίπτει σε τέτοιες παροιμιώδεις αστοχίες πολύ φοβάμαι ότι θα είναι εκείνος που θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή