Σύλληψη 34χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 13:41
UPD:14:03
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που στεγάζεται στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (φωτογραφία αρχείου).

Στη σύλληψη ενός 34χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του 34χρονου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές, έπειτα από πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 34χρονου ημεδαπού σε νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία με τη συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πραγματοποίησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στην οικία του 34χρονού την περασμένη Δευτέρα.

Από τον έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και χειριζόταν ο 34χρονος, εντοπίστηκε υλικό με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο 34χρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή