Υπέγραψε τη «διακήρυξη ανεξαρτησίας» ο ηγέτης της Καταλονίας

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 23:47
UPD:11/10/2017 10:18
REUTERS/ALBERT GEA

Το έγγραφο -το οποίο πάντως δεν είναι σαφές αν έχει κάποια νομική ισχύ- έχει τίτλο «Διακήρυξη των αντιπροσώπων της Καταλονίας». «Η Καταλονία αποκαθιστά σήμερα την πλήρη κυριαρχία της» σημειώνεται στο έγγραφο.

Έγγραφο - «διακήρυξη ανεξαρτησίας» υπέγραψε το βράδυ της Τρίτης ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, λίγες ώρες αφότου πρότεινε στο κοινοβούλιο να «παγώσει» προσωρινά τον νόμο που αφορά τη διαδικασία εφαρμογής του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Μαδρίτη.

Όπως σημειώνουν Καταλανοί αξιωματούχοι, το περιεχόμενο του εγγράφου δεν θα εφαρμοστεί άμεσα, προκειμένου να ακολουθήσουν συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση.

Το έγγραφο -το οποίο πάντως δεν είναι σαφές αν έχει κάποια νομική ισχύ- έχει τίτλο «Διακήρυξη των αντιπροσώπων της Καταλονίας». «Η Καταλονία αποκαθιστά σήμερα την πλήρη κυριαρχία της» σημειώνεται στη διακήρυξη.

EURONEWS

«Καλούμε όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να αναγνωρίσουν τη δημοκρατία της Καταλονίας ως ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Καλούμε την καταλανική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει δυνατή και να εφαρμόσει πλήρως αυτή την ανακήρυξη ανεξαρτησίας και τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το νόμο μετάβασης που ιδρύει την Δημοκρατία», τονίζεται επίσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή