Μπανγκλαντές: Άλλοι 11.000 Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ έφτασαν στη χώρα

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 13:35
UPD:13:36
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Συνοριοφύλακες του Μπανγκλαντές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 11.000 πρόσφυγες, μουσουλμάνοι μειονοτικοί Ροχίνγκια διέσχισαν τη Δευτέρα τα σύνορα της χώρας από τη Μιανμάρ, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Βρισκόμαστε και πάλι σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης σε ό,τι αφορά τις εισροές. Είναι μεγάλη αύξηση οι 11.000», σχολίασε ο Έντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της UNHCR από τη Γενεύη.

«Η UNHCR συνεργάζεται με τις αρχές του Μπανγκλαντές για τη δημιουργία κέντρου διέλευσης προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο αύξησης των αφίξεων τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ άρχισε στους καταυλισμούς των Ροχίνγκια η πιο ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας που έχει διεξαχθεί ποτέ στον κόσμο μετά την Αϊτή, σε μια προσπάθεια να ανοσοποιηθούν οι 650.000 πρόσφυγες που ζουν στο Μπανγκλαντές σε άθλιες συνθήκες.

«Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις στις πιο βασικές υποδομές, κυρίως σε τουαλέτες και αποχέτευση. Σε αυτού του είδους τις καταστάσεις, υπάρχουν οι συνθήκες για την εμφάνιση επιδημίας χολέρας», δήλωσε ο Α. Μ. Σάκιλ Φαϊζουλά, υπεύθυνος επικοινωνίας της Unicef στο Μπανγκλαντές.

Η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Αϊτή, με τον εμβολιασμό 800.000 ανθρώπων, επεσήμανε ο Φαϊζουλά.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται να εμβολιαστούν κατά της χολέρας 650.000 Ροχίνγκια και σε δεύτερη φάση θα δοθεί δεύτερη δόση του εμβολίου σε 250.000 παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή