Ξανά υποψήφιος για την προεδρία του SPD τον Δεκέμβριο ο Μάρτιν Σουλτς

Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 08:31
UPD:08:33
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Την παραμονή του ως επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών του SPD επιθυμεί ο Μάρτιν Σουλτς, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, την 15η Οκτωβρίου.

«Στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Δεν το συνδέω αυτό με οποιονδήποτε όρο ή με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη ενός Landtag (σ.σ. κρατιδιακού κοινοβουλίου)», τόνισε ο Σουλτς ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Bild am Sonntag.

Ο Σουλτς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, σημειώνοντας ότι μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία κατάφερε να ενώσει τις διάφορες τάσεις στο SPD.

Μετά τις προηγούμενες εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, το 2013, σχηματίστηκε ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών (49 έδρες) και των Πρασίνων (20 έδρες) στην τοπική Βουλή, με πλειοψηφία μιας έδρας. Αλλά όταν η βουλεύτρια των Πρασίνων Έλκε Τβέστεν αποχώρησε από το κόμμα και εντάχθηκε στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης Στέφαν Βάιλ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τη 15η Οκτωβρίου.

Ο Μάρτιν Σουλτς αναδείχθηκε στην ηγεσία του SPD και ορίστηκε υποψήφιός του για την καγκελαρία τον Μάρτιο. Το κόμμα τερμάτισε μεν δεύτερο στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αλλά συγκέντρωσε μόλις το 20,5% των ψήφων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή