Ρώσος βουλευτής: Εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να φτάσει έως τις ΗΠΑ ετοιμάζει η Β. Κορέα

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:27
UPD:19:32
REUTERS/ISSEI KATO

Η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής Αντόν Μαρόζοφ, μετά την συνάντηση που είχε υψηλόβαθμους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.

Ο Αντόν Μαρόζοφ, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του κοινοβουλίου της Ρωσίας, είχε επισκεφθεί ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας Ρώσων βουλευτών την Πιονγιάνγκ, στο διάστημα 2-6 Οκτωβρίου, με σκοπό να συζητήσουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

«Ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Μας παρουσίασαν μάλιστα μαθηματικούς υπολογισμούς, που όπως πιστεύουν αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Μαρόζοφ, σύμφωνα με το Ria Novosti.

«Αυτό που είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε είναι ότι σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα ακόμη πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο προσεχές μέλλον» δήλωσε ο Μαρόζοφ ,προσθέτοντας ότι «γενικά οι διαθέσεις τους» στην Πιονγιάνγκ είναι «μάλλον εχθρικές».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή