Επίσπευση της ρύθμισης για τα αποτεφρωτήρια ζήτησε ο Γ. Μπουτάρης από τον Αλ. Τσίπρα

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 15:19
UPD:15:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Γραφείο Πρωθυπουργού (Διοικητήριο) στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). 

Επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάτνηση που είχαν. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι βρέθηκε λύση στο ζήτημα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας.

Το συγκεκριμένο χώρο διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να κατασκευάσει εκεί ένα κέντρο υποδοχής και περίθαλψης ανιάτων, αλλά σ΄αυτήν την εξέλιξη αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται. Έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δώσει ο δήμος έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει εκεί το κέντρο περίθαλψης ανιάτων από την Εκκλησία και το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο δήμο.

Για το θέαμα αυτό ο κ. Μπουτάρης έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο οποίος με τη σειρά του, του είπε πως δεν έχει κάποια βασική αντίρρηση.

Για το θέμα του φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου ο κ. Μπουτάρης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για να κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να παρέμβει ώστε να υπάρξει επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή