Συρία: 38 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ντέιρ Εζόρ

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 08:45
UPD:08:50
REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ι.Κ. και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τριάντα οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Συρία, σε αεροπορικό βομβαρδισμό που πιστεύεται ότι έκαναν ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι άμαχοι σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν με πλεούμενα τον Ευφράτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα μέλη μιας οικογένειας από το Ιράκ συγκαταλέγονται στα θύματα.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, την οποία διαπερνά διαγώνια ο Ευφράτης, προκειμένου να αποσπάσουν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) την ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ι.Κ. και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χώρα.

Η ρωσική ΠΑ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, διεξάγουν ταυτόχρονες, χωριστές επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ. στη Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στη Ντέιρ Εζόρ και στη Ράκα. Τη Δευτέρα, η ΜΚΟ ανέφερε ότι 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή