Λ. Κονιόρδου: Συμμετοχή σε επετειακό έργο του Robert Wilson, στη Γερμανία

Συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 17:56
UPD:17:56

Η Λυδία Κονιόρδου σε πρόβα του έργου «Luther dancing with the Gods», του  Robert Wilson  (photo - Lovis Ostenrik)

Προσκεκλημένη του διάσημου Αμερικάνου σκηνοθέτη Robert Wilson, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, θα συμμετέχει τιμητικά και αφιλοκερδώς  στο  επετειακό έργο του, αφιερωμένο στα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 Θέσεων του Μαρτίνου Λούθηρου στην είσοδο του Καθεδρικού της Βιτεμβέργης.

Το έργο, με τίτλο «Luther dancing with the Gods» (Ο Λούθηρος χορεύει με τους θεούς), θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, σε ανοιχτές πρόβες και για  έξι παραστάσεις. Η Λυδία Κονιόρδου  θα αφηγηθεί, στα ελληνικά, αποσπάσματα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, προβάλλοντας  τη συμβολή του ελληνικού πνεύματος  και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Λυδία Κονιόρδου και Robert Wilson σε πρόβα του έργου «Luther dancing with the Gods» (photo - Lovis Ostenrik)

Στη διάρκεια της παραμονής της στη Γερμανία, θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς και τοπικούς αξιωματούχους για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας. Στις  5 Οκτωβρίου, η υπουργός θα βρίσκεται στη Βασιλεία για τα εγκαίνια του «Culturescapes», με την παραγωγή «The Great Tamer» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου θα συναντηθεί, στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης στην οποία φέτος η Γαλλία είναι τιμώμενη χώρα, με την Γαλλίδα ομόλογό της και τη Γερμανίδα υπουργό Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς μετά από επίσημη πρόσκληση της υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανσουάζ Νισέν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή