Συρία: Τουλάχιστον 28 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 11:08
UPD:11:08
REUTERS/AMMAR ABDULLAH

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Αρμανάζ της επαρχίας Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια ΜΚΟ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν ο βομβαρδισμός της πόλης, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιντλίμπ, εξαπολύθηκε από τον συριακό στρατό ή τον σύμμαχό του, τη Ρωσία.

Η επαρχία Ιντλίμπ είχε οριστεί τον προηγούμενο Μάιο μία από τις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκαν στη Συρία έπειτα από μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ των υποστηρικτών της Δαμασκού και των Σύρων ανταρτών.

Ο απολογισμός στην Αρμανάζ είναι ο πιο βαρύς που έχει καταγραφεί στην Ιντλίμπ από την αρχή του έτους, με εξαίρεση την επίθεση με αέριο σαρίν τον Απρίλιο που προκάλεσε τον θάνατο 83 ανθρώπων και η οποία αποδόθηκε στον συριακό στρατό, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. 

«Μετά την πρώτη αεροπορική επιδρομή, μια δεύτερη έπληξε το ίδιο σημείο την ώρα που διεξάγονταν οι επιχειρήσεις διάσωσης», επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαντ, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ενδέχεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Τέσσερα παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Κατά την ίδια πηγή, ακόμη 13 άμαχοι σκοτώθηκαν χθες σε επιδρομές εναντίον διάφορων πόλεων της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν λίγο αφότου η Τουρκία και η Ρωσία ανακοίνωσαν ότι θέλουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους ώστε «να καταστεί λειτουργική» η ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή