Αβάνα: Βιαστική η απόφαση των ΗΠΑ για ανάκληση του διπλωματικού προσωπικού

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 22:32
UPD:22:56
REUTERS/ALEXANDRE MENEGHINI

Βιαστική χαρακτήρισε η Αβάνα την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος του διπλωματικού προσωπικού τους στην Κούβα, εν μέσω αναφορών περί επιθέσεων με ηχητικά κύματα στο νησί, με στόχο Αμερικανούς.

Η αξιωματούχος των υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας Χοσεφίνα Βιδάλ, αρμόδια για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η απόφαση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι βιαστική και θα επιδράσει αρνητικά στις διμερείς σχέσεις».

Η κ. Βιδάλ υπενθύμισε ότι «η βούληση της Αβάνας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των αρχών των δύο χωρών προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει καμία εμπλοκή.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ απέσυραν το 60% του προσωπικού της πρεσβείας τους στην Αβάνα, ενώ κάλεσαν επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την Κούβα.

Περισσότεροι από 20 υπάλληλοι της πρεσβείας ανέφεραν προβλήματα υγείας, τα οποία, κατά τις ΗΠΑ, σχετίζονται με επιθέσεις με ηχητικά κύματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή