Πεινασμένος γάιδαρος προκάλεσε ζημιές σε ακριβό σπορ αυτοκίνητο

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 11:14
UPD:12:04
EURONEWS

Τη δικαστική του διαμάχη με έναν… γάιδαρο και τους ιδιοκτήτες του κέρδισε ο Γερμανός οδηγός ενός πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, το οποίο υπέστη φθορές από το πεινασμένο θηλαστικό.

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους όταν ο Μάρκους Ζαν, ιδιοκτήτης μίας McLaren Spider πορτοκαλί χρώματος, άφησε το όχημά του σε χώρο στάθμευσης δίπλα σε μάντρα στο Φόγκελσμπεργκ, περιοχή του κρατιδίου της Έσσης στην κεντρική Γερμανία.

Γυρνώντας στο αυτοκίνητό του, διαπίστωσε πως ένας γάιδαρος από τη γειτονική μάντρα είχε δαγκώσει σε διάφορα σημεία το πίσω μέρος του οχήματος, προκαλώντας φθορές ύψους 5.800 ευρώ, σύμφωνα με το BBC.

Στο σημείο εκλήθη η αστυνομία, κατά την οποία ο γάιδαρος -ο οποίος ακούει στο όνομα Φίτους- πιθανώς να μπέρδεψε το πορτοκαλί όχημα με… μεγάλο καρότο.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του γαϊδάρου υποστήριξαν ότι ενδεχομένως να μην κρύβεται ο Φίτους -ο οποίος λατρεύει τα καρότα- πίσω από τις φθορές, ενώ διερωτήθηκαν γιατί ο Ζαν στάθμευσε ένα αυτοκίνητο αξίας περίπου 300.000 ευρώ δίπλα ακριβώς στη μάντρα, όπου βρίσκονταν τα ζώα τους.

Η υπόθεση οδηγήθηκε τελικά στη Δικαιοσύνη μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης, με το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες του θηλαστικού φέρουν την ευθύνη για τις ζημιές που υπέστη το όχημα από τον γάιδαρο.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες του ζώου αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή