Τραμπ κατά… Facebook

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 00:14
UPD:09:27
REUTERS/JONATHAN ERNST

Τα «βέλη» του κατά του Facebook έστρεψε αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταλογίζοντας στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι στρέφεται εναντίον του.

Ο κ. Τραμπ έθεσε ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Facebook κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, εν μέσω της έρευνας για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.

«Το Facebook ήταν πάντα αντί-Τραμπ. Τα δίκτυα ήταν πάντα αντί-Τραμπ, συνεπώς Fake News», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε αναρτησή του στο Twitter, εκτοξεύοντας παρόμοιες κατηγορίες και για τους New York Times, αλλά και την Washington Post.

EURONEWS
ΗΠΑ: Google, Facebook και Twitter ενώπιον της Γερουσίας

Το Facebook ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως εκατοντάδες πλαστοί λογαριασμοί, που πιθανόν ενεργοποιήθηκαν από τη Ρωσία, χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστούν διαφημίσεις με στόχο την ενίσχυση των πολιτικών εντάσεων στις ΗΠΑ πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το κοινωνικό δίκτυο δεσμεύθηκε να παράσχει πληροφορίες για τις διαφημίσεις αυτές στο αμερικανικό Κογκρέσο, με το Κρεμλίνο πάντως να έχει διαψεύσει οποιαδήποτε ανάμιξη.

Ο κ. Τραμπ στο παρελθόν είχε επαινέσει το Facebook, πιστώνοντάς του ότι τον βοήθησε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Τα μέλη της προεκλογικής του εκστρατείας είχαν αναφέρει ότι δαπάνησαν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για αγορά διαφημιστικού χώρου στο κοινωνικό δίκτυο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή