Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 11:20
UPD:11:20

Φέτος, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WHF) παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση, κοινοποιώντας συμβουλές υγείας για την καρδιά και παρακολουθώντας εκδηλώσεις φωτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων παροτρύνοντας τον κόσμο να ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Φέτος, στις 29 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (WHF) παροτρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση, κοινοποιώντας συμβουλές υγείας για την καρδιά και παρακολουθώντας εκδηλώσεις φωτισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Με σκοπό να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς 2017, οι εκδηλώσεις φωτισμού διεξάγονται σε εμβληματικά σημεία-ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το Table Mountain στη Νότια Αφρική, η οθόνη Nasdaq στην Times Square της Νέας Υόρκης, oτροχός SingaporeFlyer, ο Sky Tower στη Νέα Ζηλανδία και πολλά άλλα.

Στην  Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το ιστορικό κτήριο της Ακαδημίας Αθηνών επί της οδού Πανεπιστημίου, με στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών, δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές. 

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, εκτός της φωταγώγησης του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, θα προχωρήσει και σε πρόσθετες ενέργειες  ευαισθητοποίησης του κοινού όπως:

  • Δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης του κοινού σε χώρους μαζικής προσέλευσης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (10.00-15.00) μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ιατροί και νοσηλευτές) θα βρεθούν στο MALL ATHENS και στο GOLDEN HALL προκειμένου  να ενημερώσουν τους πολίτες για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Διοργάνωση σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς αθλητικών γεγονότων όπως το PLAY FOR YOUR HEART με στόχο την κινητοποίηση των νέων για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.
  • Δημιουργία ποικίλων ενημερωτικών εντύπων για τους πολίτες, εντοπισμένων στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή