Δ. Τζανακόπουλος: Επικοινωνιακό κρεσέντο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 13:45
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος

«Για άλλη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακό κρεσέντο» την παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή, σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

«Δεν είναι τυχαία η στάση του. Το ολίσθημα της γλώσσας του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ. είναι εξόχως αποκαλυπτικό των ασυνείδητων ιεραρχήσεων του. Τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία είπε και σήμερα απέδειξε την αλήθεια της δήλωσης του», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε παράλληλα πως «κάθε φορά που υπάρχει ένα θέμα στην επικαιρότητα ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρέπει να ζητά την παραίτηση ενός υπουργού» για να προσθέσει ότι ««κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις απαιτήσεις του».

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «όλοι οι υπουργοί βρίσκονται υπό την καθημερινή κρίση του Πρωθυπουργού και έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του». Συμπλήρωσε πάντως πως αν το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός «μπορεί να παύσει κάποιον υπουργό» καθώς του δίνει αυτή τη δυνατότητα το Σύνταγμα.

Η ΑΥΓΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η απορρύπανση του Σαρωνικού προχωρά ταχύτατα, επισημαίνοντας πως «η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσης της.  Όπως είπε, εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας και στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό βράχων και ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής, ενώ γίνονται διαρκείς έλεγχοι σχετικά με την καταλληλότητα του νερού και αναμένονται τα σχετικά επιστημονικά πορίσματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση προέχει και η διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης που έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιες ήταν οι αιτίες που το πλοίο βυθίστηκε «χωρίς προφανή λόγο και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες», αλλά και γιατί στο πλοίο επέβαιναν μόνο δύο άτομα. 

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Αξιολόγηση: Στόχος να κλείσει η πλειονότητα των ζητημάτων τον Νοέμβριο

Αναφερόμενος στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας αλλάζει προς το καλύτερο και διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ που ενισχύει τις προοπτικές και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες». Σε αυτό το περιβάλλον, όπως ανέφερε, θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Οκτωβρίου και στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να έχει κλείσει η πλειονότητα των ζητημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η τρίτη αξιολόγηση» συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «βασικοί άξονες στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι αφενός η ομαλή και οριστική έξοδος από την περίοδο των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, αφετέρου η δημιουργία των συνθηκών εκείνων, στο επίπεδο της παραγωγής, της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, που θα οδηγήσουν στο οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης που έφερε τη χώρα και την κοινωνία σε οριακό σημείο».

Τα δεδομένα της περιόδου είναι ενθαρρυντικά, σημείωσε, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «η ελληνική οικονομία τρέχει πλέον με θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης, η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, οι δημοσιονομικές επιδόσεις κινούνται πάνω από το στόχο και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν διαρκώς τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

«Τα παραπάνω», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι μονάχα ορισμένα από τα αποτελέσματα μιας θετικής πορείας, για την οποία εργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά».

Σε λειτουργία ο επίσημος ιστότοπος της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα της κυβέρνησης. Στον ιστότοπο http://government.gov.gr, υπάρχουν η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ομιλίες, δηλώσεις, συνεντεύξεις υπουργών, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου και ενημερώσεις υπουργείων για διάφορα ζητήματα.

Οι πολίτες μπορούν να κάνουν πλοήγηση σε επτά κατηγορίες (Επικαιρότητα, Έργο, Τεκμηρίωση, Infogov, Εκπρόσωπος, Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση) και σε 9 θεματικές ενότητες (Ανάπτυξη και Οικονομία, Εργασία Ασφάλιση Αλληλεγγύη, Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση και Δικαιοσύνη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα). Επίσης, μπορούν να πληροφορηθούν για τα προγράμματα του Πρωθυπουργού και υπουργών και να δουν τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή