Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις «ρατσιστικές» κατηγορίες του Τραμπ

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 20:33
UPD:20:34
REUTERS/CHRISTIAN VERON

Η Βενεζουέλα θα συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία επισήμανε επίσης ο Βενεζουελάνος υπουργός.

Για «ρατσιστικές» θεωρίες τις οποίες επαναλαμβάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας απορρίπτοντας τις επιθέσεις εναντίον της χώρας του.

«Δεν αποδεχόμαστε τις απειλές του προέδρου Τραμπ» που παρουσίασε «ρατσιστικές θεωρίες» και «επέστρεψε στον Ψυχρό Πόλεμο» δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ.

Στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ έκρινε «απαράδεκτη» την κατάσταση στη Βενεζουέλα και αναφέρθηκε σε «ενέργειες» προκειμένου να «αποκατασταθεί η δημοκρατία».

Η Βενεζουέλα θα συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία επισήμανε επίσης ο Βενεζουελάνος υπουργός.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον αρνείται να συμμετάσχει σε έναν δίκαιο διάλογο με το Καράκας, αλλά η χώρα του θα συνεχίσει να επιδιώκει τις επαφές με τις ΗΠΑ.

«Επιδιώξαμε να έλθουμε σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο τον διάλογο. Διαρκώς αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τον διάλογο διότι είναι ο μοναδικός τρόπος στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» τόνισε.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βενεζουέλα είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη για την εθνική της κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή