Νιγηρία: 15 νεκροί σε τριπλή επίθεση βομβιστριών-καμικάζι

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 06:47
UPD:09:15
REUTERS/REUTERS

Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα σε τριπλή επίθεση την οποία φέρονται να διέπραξαν βομβίστριες-καμικάζι στη διάρκεια διανομής τροφίμων σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Οι δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 11:10 (13:10 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Μασαλάρι» της Πολιτείας Μπόρνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και 43 να τραυματιστούν, ανέφερε εργαζόμενος σε μια ανθρωπιστική οργάνωση υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια τρίτη βομβίστρια ανατινάχθηκε λίγα λεπτά αργότερα σε μικρή απόσταση από το σημείο χωρίς να υπάρξει άλλο θύμα.

Ο Μπαμπακούρα Κολό, μέλος πολιτοφυλακής, επιβεβαίωσε ότι «κατά τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν».

Το χωριό Μασαλάρι βρίσκεται στην περιοχή Κοντούγκα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, τη Μαϊντουγκούρι, όπου έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων από τις αρχές του Αυγούστου.

Στα μέσα Αυγούστου άλλη μια τριπλή επίθεση βομβιστριών-καμικάζι είχε στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 80 και πλέον στην ίδια περιοχή, επίσης στην πύλη ενός καταυλισμού εκτοπισμένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή Κοντούγκα σημειώθηκαν σποραδικές επιθέσεις εναντίον αγροτών και χωρικών, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούσαν πληροφοριοδότες του στρατού της Νιγηρίας.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο ανταρτοπόλεμος της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή του έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια άτομα αφότου άρχισε η σύγκρουση, το 2009.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή