Συνάντηση Ν. Κοτζιά - Γκουτέρες στη Ν. Υόρκη

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 16:14
UPD:16:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 

Το Κυπριακό και άλλα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει το βράδυ τοπική ώρα - ξημερώματα στην Ελλάδα - ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γκουτέρες περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών οι οποίες εμπλέκονται στο Κυπριακό ως προς τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα για επίτευξη προόδου στο θέμα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, θα έχει μαραθώνιο επαφών τόσο με ξένους ομολόγους του όσο και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, ενώ θα μετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις, σε ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου, με την εκφώνηση της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή