Στ. Θεοδωράκης: Ο νέος φορέας θα αμφισβητήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 11:24
UPD:11:34
Nkos Giakoumidis / SOOC/

Για ένα νέο προοδευτικό κίνημα το οποίο θα αμφισβητήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει λόγο, σε συνέντευξή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θέλουμε να ψηφίσουν όλοι αυτοί που προσπαθούνε συνεχώς να βελτιώσουν τη ζωή τους. Να ψηφίσουν οι απογοητευμένοι από τα κόμματα. Να ψηφίσουν και αυτοί που φλερτάρουν με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί νόμιζαν ότι δεν έχουν άλλη λύση. Αλίμονο, αν αρκεστούμε στους κομματικούς. Θέλουμε στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αυτοί θα ξανακάνουν την παράταξη μεγάλη και όχι τα κομματικά κουκιά», τόνισε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η ταυτότητα του νέου φορέα, όπως και το όνομα, «θα καθορισθεί εν πολλοίς από τον νικητή των εκλογών. Αν κερδίσει η κυρία Γεννηματά μπορεί να το πει «Δυνατός Ήλιος». Αν κερδίσω εγώ μπορεί να το πω «Αχελώο». Αν κερδίσει ο Γιώργος να το πει «Ωραία Αθήνα». Αν κερδίσει ο Νίκος «Νέο ΠΑΣΟΚ». Αν κερδίσει ο Γιάννης «Μεγάλος Μωριάς». Αστειεύομαι βέβαια, αλλά θέλω να σας δείξω ότι όλα είναι ανοιχτά. Πάμε για έναν εντελώς νέο φορέα χωρίς καμία δέσμευση ούτε καν για το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθώς «η συμφωνία μας είναι ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε, να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως». Όπως επεσήμανε, «είναι δυνατόν να στερήσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης να ψηφίσουν; Δίνουμε μάχη στη Βουλή για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Συγκρούστηκα σκληρά με τον κ. Τσίπρα που δεν ήθελε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα πανεπιστήμια και τώρα που είναι στα δικά μου χέρια θα σφυρίζω αδιάφορα;»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τοποθετήθηκε και στο θέμα των συνεργασιών, λέγοντας ότι ο νέος φορέας «δεν θα είναι "κομπάρσος" κανενός», ενώ σημείωσε ότι «κατεβαίνω για να αμφισβητήσω την εξουσία του κ. Τσίπρα και μετά από τρία χρόνια ταχύρρυθμα σκληρά μαθήματα πολιτικής, ξέρω πώς να το κάνω».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη μέρα, μετά την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα, ανέφερε ότι είναι επιτακτικό η συζήτηση μετά τις εκλογές να περάσει από τους αρχηγούς στην παράταξη. «Και υπάρχει τρόπος. Σεβασμός στις αξίες - του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, των Οικολόγων, του Ποταμιού - αλλά όχι μια συνομοσπονδία ηγετών. Ζωηρό, σύγχρονο κόμμα με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και δυνατό τιμόνι», επεσήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή