Δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στο Λονδίνο

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 10:31
UPD:15:43
REUTERS/PETER NICHOLLS

Τη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου σε σχέση με την έρευνα για την επίθεση σε τρένο στο Λονδίνο ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο συλληφθείς,  21 ετών, έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η σύλληψη έγινε στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Υπενυθμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθη νεαρός 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», όπως ανέφερε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

EURONEWS

Η επίθεση - η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Μεγάλη Βρετανία - σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή