Συρία: Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατηγορεί τη Ρωσία για βομβαρδισμό Κούρδων

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 22:50
UPD:22:55
EPA/YOUSSEF RABIE YOUSSEF

Φωτογραφία αρχείου

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους κατηγόρησε τη ρωσική πολεμική αεροπορία ότι τραυμάτισε σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Συρία μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού», επισήμανε ο διεθνής συνασπισμός.

«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».

Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνεται στο δελτίο Τύπου του συνασπισμού.

Αρχικά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις γνωστοποίησαν ότι στοχοθετήθηκαν από ρωσικά μαχητικά, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την τελευταία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαφορετικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, συνασπισμού Κούρδων πολιτοφυλάκων και Σύρων ανταρτών, που έχουν συμμαχήσει κατά των τζιχαντιστών.

Κατόπιν η Ρωσία διέψευσε. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορειο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή