Γ. Κουμουτσάκος: Το οικολογικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης πνίγηκε στον Σαρωνικό

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 12:00
UPD:12:05
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. παρατήρησε πως «όσο προχωράει ο χρόνος, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις και ολιγωρίες και πολύ σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την υπόθεση».

«Ο κ. Κουρουμπλής έχει πολιτική και ηθική ευθύνη να παραιτηθεί» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπουργό Ναυτιλίας για τη ρύπανση στον Σαρωνικό μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

«Έχουμε δει τις τελευταίες μέρες μία κυβέρνηση, η οποία από μία δήθεν οικολογική ευαισθησία εμποδίζει μία επένδυση στις Σκουριές, εμποδίζει μία άλλη επένδυση στο Ελληνικό, αλλά όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα καταστρέφει και βυθίζει στην πετρελαιοκηλίδα τον Σαρωνικό. Προσωπικά πιστεύω ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είχε χαθεί στα βοσκοτόπια της Ιθάκης του κ. Καλογρίτσα, ενώ το δήθεν οικολογικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης χάθηκε στον Σαρωνικό, πνίγηκε μέσα στο πετρέλαιο» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. παρατήρησε πως «όσο προχωράει ο χρόνος, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις και ολιγωρίες και πολύ σοβαρές παρατυπίες σε αυτή την υπόθεση».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως προκύπτουν μία σειρά από ερωτήματα: «Πρώτα απ’ όλα πώς βυθίστηκε ένα πλοίο σε μπουνάτσα μέσα στο λιμάνι. Δεύτερον, ποιος είχε κρίνει τυπικά ότι ήταν αξιόπλοο, όταν φαίνεται ότι πολύ γρήγορα η στεγανότητά του διαρρήχθηκε. Γιατί άργησε τόσο πολύ να αντιδράσει η Πολιτεία, γιατί στο πρώτο στάδιο του μεγάλου οικολογικού δυστυχήματος είχαμε διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι σε ένα ποσοστό πάνω από 90%, 95% είχε στεγανοποιηθεί το πλοίο, ενώ δε συνέβη αυτό».

Δημοφιλή