Χρ. Σταϊκούρας: Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 20:10
UPD:20:12
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την εκτέλεση του Προϋπολογισμού που καταγράφει πτώση εσόδων.

«Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κάθε μέρα καταρρέει.  
Αρχικά, στο πεδίο της προσέλκυσης των επενδύσεων, στη συνέχεια στην δήθεν ευαισθησία στο περιβάλλον, σήμερα στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού» αναφέρει.

Όπως σημειώνει οι κατασχέσεις ήδη σε 971.000 πολίτες αποτελούν τη «σανίδα σωτηρίας» των εσόδων, ώστε ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η μετάθεση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, να μην υπάρξει σημαντική υστέρηση εσόδων. 

Κάνει λόγο για εσωτερική στάση πληρωμών του Κράτους που καλά κρατεί, σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις των νοσοκομείων, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, τα επιδόματα πολυτέκνων, «ενώ οι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώνονται 25% χαμηλότερα από το στόχο». 

Όπως συμπεραίνει: Οι πρόσθετοι φόροι, η διόγκωση των κατασχέσεων, το “στέγνωμα” της αγοράς, η συρρίκνωση των δαπανών για επενδύσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών δαπανών αποτελούν συνειδητές επιλογές του κ. Τσίπρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με σταδιακή μείωση της φορολόγησης των πολιτών και την ενίσχυση της ρευστότητας, «πολιτικές, που η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει» σχολιάζει.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή