Μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο ΥΠΕΝ

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 16:35
UPD:16:45
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα πέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέρασαν εντός του υπουργείου ενώ από έξω παραμένουν συνάδελφοί τους που διαμαρτύρονται.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος εισέβαλαν μεταλλωρύχοι, που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδό του, στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε άτομα πέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στο υπουργείο, ενώ έξω από αυτό παραμένουν συνάδελφοί τους που διαμαρτύρονται.

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονται για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείο, με κύριο αίτημα την παραχώρηση της τρίτης άδειας για την Ολυμπιάδα. Μάλιστα διαμηνύουν ότι δεν θα αποχωρήσουν, εάν δεν υπογραφεί και η τρίτη άδεια. 

Την Τετάρτη συναντήθηκαν τόσο με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη.

Κατά τη συνάντησή τους με τον κ. Βερναρδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησαν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των εργαζομένων, «ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύθηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρξει ξεμπλοκάρισμα στο ζήτημα των Σκουριών».

Επισήμανε ακόμη ότι «η χθεσινή συμβολική κατάληψη ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να πράξουν κι ότι εάν δεν δοθεί λύση στα αιτήματά τους, θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή