Υπ. Ναυτιλίας: Σε 25 μέρες η ολοκλήρωση απορρύπανσης του Σαρωνικού

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 12:51
UPD:18:38
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και σήμερα από απορρυπαντικά σκάφη, ιδιωτικά αλλά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών της Σαλαμίνας, του Πειραιά, του Άγ. Κοσμά και της Γλυφάδα στις οποίες έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από απορρυπαντικά σκάφη, ιδιωτικά αλλά και του Λιμενικού, ο καθαρισμός των παράκτιων περιοχών της Σαλαμίνας, του Πειραιά, του Άγ. Κοσμά και της Γλυφάδας στις οποίες έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Συνεργεία επιχειρούν και από χερσαίας πλευράς ενώ η διαδικασία επικεντρώνεται σήμερα στην περιοχή της Γλυφάδας. Σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγ. Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν ποντιστεί σε ορισμένα σημεία πλωτά φράγματα για τον περιορισμό της ρύπανσης.

EURONEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» ήταν ασφαλισμένο για 5 εκατ. ευρώ προς τρίτους, δηλαδή ο πλοιοκτήτης του πλοίου από τη βύθιση του σκάφους δεν πρόκειται να λάβει καμία οικονομική αποζημίωση.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η επιχείρηση απορρύπανσης θα ολοκληρωθεί σε περίπου 25 ημέρες -και τότε αναμένεται να αναλάβει δράση το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το οποίο θα λάβει δείγματα, προκειμένου μετά από έλεγχο να πιστοποιήσει την ασφάλεια και την καθαρότητα των ακτών και της θάλασσας.

Στη συνέχεια αναμένεται να υπογραφεί συμφωνητικό καλής συνεργασίας μεταξύ του λιμεναρχείου των δημάρχων των περιοχών και την εταιρείας απορρύπανσης που έχει αναλάβει την επιχείρηση καθαρισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή