Ποδηλασία: Μηνύσεις Ρώσων αθλητών σε WADA και ΜακΛάρεν 

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 22:34
UPD:22:36
REUTERS/MIKE HUTCHINGS

Σε μηνύσεις εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του ντόπινγκ (WADA) και του ερευνητή Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν προχώρησαν τρεις Ρώσοι ποδηλάτες, εξαιτίας του αποκλεισμού τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Αυτό έκανε γνωστό ο προπονητής τους, Αλεξάντερ Κουζνέτσοφ, όμως θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι κανένας από τους τρεις ποδηλάτες δεν υπήρχε στη λίστα με τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους αθλητές και παράγοντες που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ο ΜακΛάρεν, για εμπλοκή στο σκάνδαλο ντόπινγκ.

«Βασικός στόχος είναι να αποδείξουμε ότι τα παιδιά έχουν δίκιο, ότι δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών και πως άδικα απαγορεύτηκε η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο Κουζνέτσοφ, διευκρινίζοντας ότι σκοπός της αγωγής είναι να «καθαρίσουν» τα ονόματα των αθλητών από τις κατηγορίες περί μαζικής φαρμακοδιέγερσης.

«Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι προς όφελός μας», πρόσθεσε. Ως γνωστόν η ρωσική ομοσπονδία στίβου, η παραολυμπιακή επιτροπή της χώρας και ο εθνικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (RUSADA) τελούν υπό διεθνή αποκλεισμό λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις

Δεν υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις σήμερα.