Στην κατηγορία 3 υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Ίρμα

Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 18:55
UPD:20:25
REUTERS/SOCIAL MEDIA
A- A A+

Στην κατηγορία «3» υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος σήμερα πλήττει τις βόρειες ακτές της Κούβας και αύριο αναμένεται να προσεγγίσει τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων, παρά την υποβάθμιση, ο κυκλώνας αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου, ενόσω κατευθύνεται προς τις νότιες ακτές της Φλόριντας.

Άλλωστε, περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έπειτα από τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων αρχών.

Ήδη, 54.000 άνθρωποι έχουν σπεύσει στα περίπου 320 καταφύγια, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Πολιτεία., ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχουν λάβει μέτρα προφύλαξης. 

Ο κυκλώνας Ίρμα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19 άτομα, έπειτα από το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική, ενώ ακόμη πέντε νεκροί καταγράφηκαν στις βρετανικές Παρθένες Νήσους. 

EURONEWS

«Ο τυφώνας είναι επικών διαστάσεων, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε ποτέ δει. Να μείνετε ασφαλείς και να φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν», ανέφερε, χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην Κούβα, οι αρχές κήρυξαν την πρωτεύουσα Αβάνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πλημμυρών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή