Βιογραφία του πολιτικού Δημητρίου Γούναρη από το Ίδρυμα της Βουλής

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 10:30
UPD:11:47

Στο πλαίσιο της σειράς «Βιογραφίες Πολιτικών», το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εξέδωσε τον πέμπτο κατά σειρά τόμο «Δημήτριος Γούναρης», τον οποίον συνέγραψε η δρ Μαριάννα Χριστοπούλου.

Σε επιστημονική επιμέλεια του Ευάνθη Χατζηβασιλείου, η παρούσα έκδοση, στις 428 σελίδες της, επιχειρεί να παρουσιάσει την πολιτική διαδρομή και δράση του Δημητρίου Γούναρη, ενός πολιτικού που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον δημόσιο βίο από τις αρχές του 20ού αιώνα και συνδέθηκε στην ιστορική μνήμη με τραγικά γεγονότα, όπως ο Εθνικός Διχασμός, η Μικρασιατική Καταστροφή και η Δίκη των Έξι.

Πέρα από τα προφανή, η ανασύνθεση της διαδρομής του Αχαιού πολιτικού φωτίζει όψεις της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας και αποκαλύπτει τις μεγάλες εντάσεις που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία στην πορεία της προς τον εκσυγχρονισμό και την εθνική ολοκλήρωση, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πληροφορίες

Η έκδοση διατίθεται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος/e - shop από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, http://foundation.parliament.gr/, και από επιλεγμένους εκδοτικούς Οίκους/βιβλιοπωλεία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή