Φίλιππος Πλιάτσικας: «…Χρειαζόμαστε ενδοσκόπηση, πραγματική ασχολία με τον εαυτό μας και καλές παρέες»

Ο τραγουδοποιός μιλά με αφορμή τη συναυλία «Βάλε φωτιά»
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 09:05
ENDRIT HALILI ©
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Με τραγούδια αγαπημένα από το παρελθόν και το παρόν, με ήχο γνωστό και αγαπημένο, με τραγούδια που έχουν γίνει ένα με τις ζωές μας και ο καθένας έχει να διηγηθεί μια διαφορετική ιστορία με μουσική υπόκρουση τις μελωδίες και τους στίχους τους, ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται να «Βάλει φωτιά» και μας μιλά για την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή του συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Με έναν καινούργιο δίσκο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και μία πορεία που μετρά πάνω από δύο δεκαετίες, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλά για αυτήν τη βραδιά και για τα συναισθήματά του για τη σημερινή Ελλάδα.

Τι θα παρουσιάσετε σε αυτήν τη συναυλία;

«Τραγούδια αγαπημένα από το παρελθόν και το παρόν. Ερχόμαστε να αποχαιρετίσουμε ακόμα μία καλοκαιρινή μας περιπέτεια και να το γιορτάσουμε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου».

Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

«Οι βασικοί συντελεστές, που ευθύνονται για τον ήχο του καινούργιου δίσκου, “Βάλε φωτιά”, και την ανανεωτική διάθεση, έχω τη χαρά να είναι μαζί μου και στις συναυλίες. Αυτοί είναι ο Νίκος Σάλτας στο πιάνο, ο Γιώργος Λιβαδάς στα ντραμς και ο Χάρης Μιχαηλίδης στην ηλεκτρική κιθάρα».

Ποιο είναι το ύφος του άλμπουμ «Βάλε φωτιά»;

«Μέσα στον νέο δίσκο, υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φόβος για το άγνωστο, υπάρχει αγάπη, υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει φως, υπάρχει ζωή. Άλλωστε, ο τίτλος παραπέμπει στο να κάψουμε όλα αυτά που μας βαραίνουν, μας κρατούν πίσω και δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Και μόνο αυτά!».

Πώς αισθάνεστε για τη σημερινή Ελλάδα;

«Αντιφατικά. Μελαγχολία, χαρά, θλίψη, ελπίδα, ανάγκη, αισιοδοξία».

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση;

«“Γιατί το μόνος πάντοτε θα χάνει απ’ το μαζί”. Ενδοσκόπηση, πραγματική ασχολία με τον εαυτό μας και καλές παρέες».

Τι σας τονώνει το ηθικό;

«Ό,τι μπορεί να με κάνει να νιώθω ζωντανός και ησυχάζει το μυαλό μου».

Πληροφορίες

Κηποθέατρο Παπάγου: Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου) - Παπάγου, τηλ.: 213 2027185. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο θεάτρου, Δημοτική Κοινότητα Παπάγου/Γραφείο Φεστιβάλ, κατάστημα Δαναός, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή