Χάρβεϊ: 150-180 δισ. δολ. το κόστος των ζημιών στο Τέξας

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 20:04
UPD:20:06
REUTERS/ADREES LATIF

Βάσει ανεπίσημων εκτιμήσεων, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από ένα εκατ. άλλοι εγκατέλειψαν τις στέγες τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

A- A A+

Μεταξύ 150 και 180 δισ. δολαρίων ανέρχεται πιθανώς το κόστος των ζημιών που προκάλεσε στο πέρασμά της από το Τέξας η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ.

Βάσει ανεπίσημων εκτιμήσεων, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από ένα εκατ. άλλοι εγκατέλειψαν τις στέγες τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Σχεδόν 200.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες και περίπου 12.600 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Κατά τον κ. Άμποτ, ο οποίος μίλησε στο δίκτυο Fox News, οι ζημιές ενδέχεται να υπερβούν εκείνες που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη το 2005 και ο Σάντι στη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές ΗΠΑ το 2012.

EURONEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει αρχικά ένα ποσό 7,85 δισ. δολαρίων για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης, ποσό το οποίο ο κ. Άμποτ χαρακτήρισε ανεπαρκές.

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των ΗΠΑ εξέφρασε το Σάββατο ανησυχία για περίπου 13 εγκαταστάσεις στο Χιούστον του προγράμματος Superfund, βαριά μολυσμένες πρώην βιομηχανικές ζώνες, που πλημμύρισαν και θεωρούνται επικίνδυνες για τη διαρροή τοξικών.

Πολλές περιοχές του Τέξας εξακολουθούν να παραμένουν πλημμυρισμένες, ενώ σε ορισμένες περιοχές παρατηρούνται προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή