Ν. Κεραμέως: Ανεύθυνη η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των Πανελλαδικών

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 12:59
UPD:13:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «με κάθε καλή διάθεση θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις αφού ακούσει και την πρόταση του υπουργείου».

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε η τομεάρχης Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα Παιδείας, ιδίως στο ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» στόχος της πολιτικής αυτής είναι «ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα προβλήματα». Παράλληλα, πρόσθεσε, «είναι ένα ψηφοθηρικό τέχνασμα, δεδομένου ότι οι μαθητές που θα πάνε πρώτη Λυκείου τώρα, θα είναι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «με κάθε καλή διάθεση θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις αφού ακούσει και την πρόταση του υπουργείου».

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί, όπως είπε, «η προσπάθεια μετράει», ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον θεσμό των Πανελλαδικών σημείωσε πως αυτό που προέχει είναι «να δούμε πέρα και πάνω από κόμματα για το πώς θα βελτιωθεί το σύστημα».

«Το πρόβλημα είναι πως αντί η κυβέρνηση να έρθει και να μας παρουσιάσει την πρότασή της, τους τελευταίους πολλούς μήνες κάνει συνεχώς αντικρουόμενες εξαγγελίες» με αποτέλεσμα να «δημιουργείται μια τρομακτική αναστάτωση σε μαθητές, σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς», επισήμανε.

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τέλος την κυβέρνηση «να πει σοβαρά τι θέλει να κάνει» και «όχι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή να καταργούνται οι εξετάσεις και Τρίτη-Πέμπτη να συνεχίζονται».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή