Επίθεση Ν. Φίλη κατά Κυρ. Μητσοτάκη

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 21:03
UPD:21:21
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή την επίμαχη εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας της Ε.Ε.

«Δεν πρωτοτυπεί η εγχώρια Δεξιά, παρότι υπερβάλλει, επειδή διακατέχεται από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας. Το ίδιο και ο φιλικός της Τύπος που άλλοτε "αποκαλύπτει" τον Τσίπρα ως Μαδούρο και άλλοτε ως Στάλιν!» σημειώνει ο κ. Φίλης και συμπληρώνει: «Σ’ αυτή την επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας για να δικαιολογηθούν οι κοινωνικές αδικίες, εντάσσεται και η προσπάθεια ορισμένων κυρίαρχων κύκλων να εξισώσουν τα εγκλήματα του Ναζισμού με εκείνα που διέπραξαν τα σταλινικά κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Στην Ελλάδα, το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του κ. Μητσοτάκη, που ζει μέρες …(Σ)Ταλίν, εξελίχθηκε σε ακόμη ένα μεγαλειώδες φιάσκο, αφού διαφοροποιήθηκαν από αυτό παράγοντες της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης» προσθέτει ο Νίκος Φίλης και καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Σε μια χώρα που η Ανανεωτική Αριστερά, ακόμη και με διάσπαση, οδηγήθηκε σε ρήξη με τον σταλινισμό, διακηρύσσοντας ότι "Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει", η διαστρέβλωση της ιστορίας με προφανή στόχευση την πολιτική παραπλάνηση του λαού, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ σε βάρος των εμπνευστών αυτής της επιχείρησης. Πώς να εξηγήσεις στα σημερινά παιδιά, ότι ο Στάλιν ήταν ο ίδιος με τον Χίτλερ, όταν σε όλα τα βιβλία της ιστορίας μαθαίνουν ότι ο Χίτλερ ηττήθηκε επειδή οι ηγέτες του φιλελεύθερου καπιταλισμού του Μεσοπολέμου, Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ, συμμάχησαν με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν;».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή