Λίβανος: Συνελήφθη ύποπτος ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 19:04
UPD:19:07
REUTERS/HASSAN ABDALLAH
A- A A+

Στη σύλληψη ενός άνδρα, υπόπτου ως μέλους του Ισλαμικού Κράτους, που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον στρατιωτών, προχώρησε στρατός του Λιβάνου.

Ο άνδρας αυτός είχε στρατολογηθεί από στελέχη του ISIS στη Συρία για να δολοφονήσει υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού του Λιβάνου, του οποίου και παρακολουθούσε το σπίτι, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

«Επίσης βρισκόταν σε διαδικασία να εξασφαλίσει τα απαραίτητα όπλα και εκρηκτικά για να εκτελέσει την επιχείρηση» βκαθώς και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του στρατού και χωριών στον βόρειο Λίβανο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο, ο οποίος είναι Λιβανέζος, στο βόρειο χωριό Γουάντι Χαλίντ στη μεθόριο με τη Συρία.

Τα τελευταία χρόνια, κάποιες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στον Λίβανο, έχουν συνδεθεί με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει εδάφη στη γειτονική Συρία και έναν μικρό θύλακα στο κοινό τους σύνορο.

Σύμφωνα με τον λιβανικό στρατό, ανέφερε ότι ο συλληφθείς λάμβανε εντολές από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ράκα της Συρίας, την οποία οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν ως βάση τους προτού χάσουν εδάφη εκεί από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή