ΚΚΕ: Το ματωμένο πλεόνασμα βγαίνει από περικοπές, μεταξύ άλλων στη δασοπροστασία

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 14:44
UPD:14:50
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Για ματωμένο πλεόνασμα το οποίο έχει βγει μεταξύ άλλων από περικοπές στους τομείς της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επιτιθέμενο στην κυβέρνηση.

Ο Περισσός ομιλεί για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά και των  προηγούμενων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, τη Ζάκυνθο και το νομό Ηλείας, οι οποίες «δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών όλες αυτές τις μέρες, για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η έμπρακτη αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών σημαίνει την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών πυροσβεστών.

«Το ματωμένο πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση διαμορφώνεται εκτός όλων των άλλων περικοπών και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού όσο και σε αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες», τονίζει.

To KKE καλεί τέλος τα μέλη και τους φίλους του, καθώς και τα μέλη και τους φίλους της νεολαίας του, ΚΝΕ, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο νέων πυρκαγιών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή