Κένυα: Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για 100 νεκρούς σε ταραχές

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 18:33
UPD:18:39
REUTERS/THOMAS MUKOYA

Στην καταγγελία ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κατά την καταστολή των ταραχών οι οποίες ξέσπασαν μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, προέβη η αντιπολίτευση της Κένυας.

Πάντως, οι σχετικές αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες και αξιωματούχους, 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ταραχών, στον απόηχο της επανεκλογής του Ουχούρου Κενυάτα στην προεδρία της χώρας.

Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή της χώρας, ο κ. Κενυάτα συγκέντρωσε το 54,27% των ψήφων, έναντι 44,74% του βασικού του αντιπάλου Ράιλα Οντίνγκα, με την αντιπολίτευση πάντως να αμφισβητεί τα επίσημα αποτελέσματα και να καταγγέλλει νοθεία μεγάλης κλίμακας.

EURONEWS

Αν και ο κ. Κενυάτα, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κάλεσε να υπάρξει εθνική ενότητα και ηρεμία στη χώρα, ταραχές ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, τη Μαδάρε, αλλά και την πόλη Κισούμου, στο δυτικό τμήμα της χώρας, που αποτελεί προπύργιο της αντιπολίτευσης.

«Σας τείνω το χέρι, τείνω το χέρι σε όλους τους υποστηρικτές σας», ανέφερε ο κ. Κενυάτα απευθυνόμενος στον κ. Οντίνγκα και πρόσθεσε: «Προς τα αδέλφια μας, τους άξιους αντιπάλους μας: δεν είμαστε εχθροί, είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας δημοκρατίας».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή