Νιγηρία: 30 νεκροί από επιθέσεις μελών της Μπόκο Χαράμ

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 00:58
UPD:09:31
REUTERS/AFOLABI SOTUNDE

Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 30 αλιείς έχασαν τη ζωή τους από εφόδους τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ σε κοινότητες γύρω από τη Λίμνη Τσαντ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Μπόρνο, Κασίμ Σετίμα.

Οι επιδρομές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων των τζιχαντιστών στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 113 άνθρωποι μετά την 1η Ιουνίου.

Κάτοικοι και πηγές προσκείμενες στον στρατό ανέφεραν ότι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον ψαράδων σε διάφορα χωριά κοντά στην βορειοανατολική συνοριακή πόλη Μπάγκα την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η Μπάγκα βρίσκεται στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν και το 2015 αποτέλεσε θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ των ανταρτών και των στρατευμάτων της Νιγηρίας.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ, οργάνωσης που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο στη βορειοανατολική Νιγηρία, και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 2,7 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή