Δ. Τζανακόπουλος: Σύντομα το δεύτερο βήμα προς τις αγορές

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 17:02
UPD:17:06
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αισιόδοξος ότι έως το τέλος του έτους, η κυβέρνηση θα κάνει το δεύτερο «βήμα» για την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης έκδοσης του 5ετούς ομολόγου.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», χαρακτήρισε τη δημοπρασία ως «το πρώτο βήμα μιας στρατηγικής για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, μετά το τέλος του προγράμματος».

Δεν παρέλειψε, επιπλέον, να επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση. «Μέχρι το τέλος του χρόνο ενδεχομένως να κάνουμε και το δεύτερο βήμα» έσπευσε να προσθέσει.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το 2019, θα εφαρμοστούν τόσο τα μέτρα, όσο και τα αντίμετρα, ενώ έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα:

  • Την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών
  • Την επιτάχυνση της ανάκαμψης
  • Την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους

«Και στα τρία πεδία οι διαχωριστικές γραμμές με τη Ν.Δ. είναι ευκρινείς» υπογράμμισε, ασκώντας κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Ν.Δ. μετά τις 15 Ιουνίου, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το καταστροφολογικό αφήγημα και να παραδοθεί άνευ όρων σε μια τρισχειρότερη αντιπολιτευτική γραμμή, που προσιδιάζει περισσότερο σε μορφώματα της Ακροδεξιάς και λιγότερο σε έναν σοβαρό κεντροδεξιό σχηματισμό» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη παρέμβαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι ο κ. Σακελλαρίου «παρασύρθηκε από την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων εβδομάδων».

Όσον αφορά, τέλος, τους ισχυρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, επεσήμανε ότι η Ν.Δ. αξιοποιεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών, «αλλά δεν θεωρεί ότι ο ίδιος το επιδιώκει». «Σίγουρα όμως, το αποδέχεται» κατέληξε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή