Πούτιν: «Αντιρωσική υστερία» στην Ουάσινγκτον

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 18:26
UPD:28/07/2017 15:10
REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, με αντικείμενο την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές μαρτυρεί την «άνοδο της αντιρωσικής υστερίας», δύο ημέρες μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Βλέπουμε πολύ απλά την άνοδο της αντιρωσικής υστερίας», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σαβονλίνα, στη Φινλανδία, από κοινού με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο.

«Είναι πολύ λυπηρό που οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θυσιάζονται» στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής, σημείωσε ο κ. Πούτιν.

EURONEWS

Αναφορικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην αμερικανική «αυθάδεια». Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να καθοριστεί ο τρόπος που θα δοθεί αυτή η απάντηση.

«Εμείς συμπεριφερόμαστε με πολύ συγκρατημένο τρόπο, πολύ υπομονετικά, όμως την κατάλληλη στιγμή εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε, διότι είναι αδύνατο να ανεχόμαστε επ΄ αόριστον την αυθάδεια σε βάρος της χώρας μας», υπογράμμισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή