Ισραήλ: Άρση των μέτρων ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 10:34
UPD:10:48
REUTERS/RONEN ZVULUN
A- A A+

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ήρε στη διάρκεια της νύχτας όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ήταν σε ισχύ στην Πλατεία των Τζαμιών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά την απομάκρυνση την Τρίτη των ανιχνευτών μετάλλου από τις εισόδους της.

Ήδη από το πρωί οι Παλαιστίνιοι είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις, αν και η ένταση παραμένει εν όψει της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πιστοί μουσουλμάνοι, που μέχρι χθες αρνούνταν να εισέλθουν στην πλατεία και προσεύχονταν στους γύρω δρόμους όπως έκαναν μετά την 14η Ιουλίου, θα λάβουν άδεια να εισέλθουν στον ιερό αυτό τόπο.

EURONEWS

Θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες των Παλαιστινίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η τελευταία κίνηση του Ισραήλ.

Το Waqf, η Αρχή που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, είχε εκφράσει ικανοποίηση μετά την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων, όμως δεν είχε προσθέσει ότι οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στην Πλατεία των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ, και θα προσεύχονται στους γύρω δρόμους.

Εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο αν η στήριξη του Waqf, εφόσον δοθεί, θα αρκέσει για να αποκλιμακώσει την ένταση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή