Ο Νετανιάχου απειλεί να κλείσει τα γραφεία του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 07:57
UPD:10:15
REUTERS/RONEN ZVULUN

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του δικτύου τηλεόρασης Al Jazeera (Αλ Τζαζίρα) στην Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας τον ειδησεογραφικό οργανισμό που εδρεύει στο Κατάρ ότι παρακίνησε τα πρόσφατα επεισόδια βίας στην πόλη.

«Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα συνεχίζει να προκαλεί βία γύρω από την Πλατεία των Τεμενών», έγραψε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας: «Έχω μιλήσει πολλές φορές στις αρχές επιβολής νόμου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ. Εάν αυτό δεν γίνει λόγω νομικών ερμηνειών, θα εισαγάγω την απαιτούμενη νομοθεσία για να απομακρύνω το Al Jazeera από το Ισραήλ».

Το τηλεοπτικό δίκτυο δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Ιερουσαλήμ βιώνει μία από τις μεγαλύτερες εντάσεις εδώ και χρόνια καθώς οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας των Ισραηλινών κοντά στο συγκρότημα της Πλατείας των Τεμενών και του Τεμένους Αλ Άκσα, από τις ιερότερες τοποθεσίες της πόλης, και τα γεγονότα έχουν καλυφθεί εκτενώς μεταξύ άλλων και από το Al Jazeera.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή