Αδ. Γεωργιάδης για ΠΓΔΜ: Δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση αν υπάρξει συμφωνία που δεν την εκφράζει συνολικά

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 15:28
UPD:15:31
SOOC/Nikos Libertas

Ερωτηθείς εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η Ν.Δ. συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

«Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Ερωτηθείς εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η Ν.Δ. συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Προσθέτει ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία και ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. «Αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις, θα ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση του Noor 1, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως η Ν.Δ. δεν κινείται από σκοπιμότητα αλλά από δικαιοσύνη, «καθώς υπάρχει καταγγελία Μαρινάκη ότι προσπάθησαν να τον κλείσουν φυλακή για πολιτικούς λόγους». Καταγγελία που από όποιον πολίτη αν προερχόταν, συμπληρώνει, «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψάξουμε».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι θα επιχειρηθεί «βεβιασμένη έξοδος ώστε να αλλάξει η ατζέντα» σημειώνοντας ότι υπό την παρούσα συγκυρία το μείζον δεν είναι το επιτόκιο αλλά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της τοποθέτησης της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι είναι μεν νόμιμο αλλά όχι ηθικό και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή», ενώ απορρίπτει κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των κ.κ. Αθανασίου και Πικραμένου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή