Μήνυμα στήριξης έστειλε ο Γάλλος πρέσβης

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 11:30
UPD:15:30
ΕΡΤ1
A- A A+

«Η αισιοδοξία επανέρχεται στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει μετά από δύσκολες προσπάθειες» δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί στον χαιρετισμό του προς τους προσκεκλημένους το βράδυ της Παρασκευής, στον κήπο της Γαλλικής Σχολής, για την εθνική γιορτή της Γαλλίας, της 14ης Ιουλίου.

«Η χώρα εξήλθε από τα δημοσιονομικά προβλήματα, το χρέος μέλλει να είναι βιώσιμο μπορεί να στραφεί πια στην ανάπτυξη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «οι επενδυτές την εμπιστεύονται ξανά» και χαιρετίζοντας «τις γαλλικές επιχειρήσεις που είναι παρούσες στην Ελλάδα και εκείνες που έρχονται». Η χώρα «μπορεί να υπολογίζει στα νιάτα της, στα ταλέντα της καινοτομίας που διαθέτει και η Γαλλία θα συνεχίσει να την υποστηρίζει» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, είπε πως σε αντιδιαστολή με την αμφιβολία και το κύμα λαϊκισμού που πλημμύριζε τη Γαλλία και την Ευρώπη ένα χρόνο πριν, καθώς είχε μόλις εμφανιστεί το Brexit και επίκειντο οι εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία, σήμερα επικρατεί άνεμος αισιοδοξίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι σειρήνες του λαϊκισμού περισσότερο φόβησαν παρά γοήτευσαν».

«Σήμερα η αισιοδοξία ξανάρχεται και στη Γαλλία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν δεσμεύσεις για δύσκολες μεταρρυθμίσεις, για να ξαναδώσουν στην οικονομία μας τη δυναμική που της αξίζει».

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρέσβη, η αισιοδοξία ξανάρχεται επίσης στην Ευρώπη, γιατί η ανάπτυξη ξανάρχεται, γιατί το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ξανά στην ημερήσια διάταξη.

«Σήμερα ανασταίνεται η επιθυμία για περισσότερη Ευρώπη, ενισχύεται η απλή ιδέα ότι ‘είμαστε καλύτερα όλοι μαζί, παρά ο καθένας μόνος του» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στους κινδύνους που, όπως είπε, παραμένουν και θύμισε την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο τη Νίκαια, λέγοντας ότι «σήμερα κατανοούμε καλύτερα τους κινδύνους, μαθαίνουμε να τους αντιμετωπίζουμε και έχουμε τη δύναμη να τους ξεπεράσουμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή