Πυρκαγιά σε κτήριο 36 ορόφων στη Χονολουλού - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 07:28
UPD:15:55
REUTERS/HUGH GENTRY
A- A A+

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού, με τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 26ο όροφο του κτηρίου διαμερισμάτων Marco Polo, στη λεωφόρο Καπιολάνι της Χονολουλού, περί τις 14:15 την Παρασκευή (03:15 σήμερα ώρα Ελλάδας) πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHON2.

«Μας αναφέρθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται σε πολλούς ορόφους όπου εξαπλώθηκε η πυρκαγιά. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι (...) όλοι θα βγουν ασφαλείς» από το κτήριο, δήλωσε ο πυραγός Ντέιβιντ Τζένκινς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χονολουλού στο τηλεοπτικό δίκτυο.

ASSOCIATED PRESS

Νωρίτερα, μια τοπική εφημερίδα, η Honolulu Star-Advertiser, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα διαμερίσματά τους.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας προσέφεραν φροντίδες σε πολλούς τραυματίες επιτόπου, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

«Υπήρξαν αναφορές για συντρίμμια που έπεσαν από τον όροφο που έπιασε φωτιά, προκαλώντας δευτερεύουσες εστίες σε άλλα τμήματα του κτηρίου, κάτω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου» πρόσθεε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στο κτήριο υπάρχουν 568 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα, ενώ υπάρχουν και χώροι στάθμευσης σε επτά επίπεδα.

Όλη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της λεωφόρου μπροστά στο κτήριο, έχει αποκλειστεί. Επιτόπου βρίσκονται τουλάχιστον 60 πυροσβέστες.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την 14η Ιουνίου, όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Πύργου Γκρένφελ, μιας πολυκατοικίας 24 ορόφων στο Λονδίνο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή