Συρία: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά βάσης τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 06:52
UPD:07:32
REUTERS/BASSAM KHABIEH

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές αντάρτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν χθες όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά σε συγκέντρωσή τους κοντά στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική πόλη της Συρίας, Ιντλίμπ, όπως ανέφεραν πηγές των ανταρτών.

Η έκρηξη κατέστρεψε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, μίας συμμαχίας από ομάδες ανταρτών συσπειρωμένες γύρω από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, πρώην συνεργάτη της Αλ Κάιντα.

Η τζιχαντιστική συμμαχία είχε ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλη επιχείρηση κατά σκληροπυρηνικών αδρανών θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στην περιφέρεια της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πηγές τους, τουλάχιστον 100 άτομα κρατούνται, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη στους οποίους αποδίδεται ευθύνη για μια σειρά πρόσφατων δολοφονιών και εκρήξεων στην περιοχή, η οποία έχει κυριευτεί από ισλαμιστικές τζιχαντιστικές ομάδες.

Στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, υπάρχουν επίσης και μετριοπαθείς ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των κυρίων τζιχαντιστικών ομάδων για έλεγχο της περιοχής είναι συχνές.

Παρότι οι ομάδες αυτές αντιτίθενται στην ηγεσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, διατηρούν μεταξύ τους αγεφύρωτα ιδεολογικά χάσματα που κατά καιρούς εκδηλώνονται σε φονικές μάχες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή