Επικοινωνία Πενς με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 19:02
UPD:19:55
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διάσκεψη που γίνετια για την επίλυση του Κυπριακού μετέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πενς παρότρυνες τις δύο πλευρές να φτάσουν σε μία ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Κατά την 20λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς ο Κύπριος Πρόεδρος στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Αναστασιάδης του ζήτησε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς - Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή