Ευ. Μαρινάκης: Σκευωρία εις βάρος μου με βασικό οργανωτή τον Υπ. Εθνικής Άμυνας

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 18:06
UPD:18:32
INTIME SPORTS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σκευωρία» σε βάρος του καταγγέλλει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης κατονομάζοντας «εκ των βασικών οργανωτών τον υπουργό Εθνικής Άμυνας».

A- A A+

Σκευωρία σε βάρος του καταγγέλλει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε βάρος του αξιωματικού του λιμενικού σώματος ο οποίος εμφανίζεται σε δημοσιοποιημένες συνομιλίες να συνομιλεί με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη , που εκτίει ποινή  για την υπόθεση  της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1. 

Ο  κ. Μαρινάκης στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφή συμμετοχική δράσης  στη σκευωρία, που όπως επισημαίνει σε  δήλωσή του, εξυφάνθηκε εις βάρος του.

Στη μήνυσή του ο κ. Μαρινάκης αναφέρει ακόμη ότι «εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής».

Την αναφορά του παρέλαβε ο αντεισαγγελέας  Αρείου Πάγου  Ευ. Ζαχαρής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να χρεωθεί  σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό για να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνηση της  σοβαρής αυτής υπόθεσης, που έχει προκαλέσει και πολιτική θύελλα. 

Σε δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης αναφέρει: 

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή