Β. Λεβέντης: Θα ήταν γενναίο να φτιαχτεί μία κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της Ν.Δ.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 20:51
UPD:20:57
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι το κρίσιμο είναι να έρθουν επενδύσεις στη χώρα κάτι με το οποίο συμφώνηση και ο πρωθυπουργός.

A- A A+

Ανορθόδοξο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης το γεγονός ότι ενώ η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι το κρίσιμο είναι να έρθουν επενδύσεις στη χώρα κάτι με το οποίο συμφώνηση και ο πρωθυπουργός. «Του είπα ότι δεν έπρεπε να ανεβάσει τους τόνους χρέος και ποσοτική χαλάρωση» είπε ο κ. Λεβέντης.

Εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας σαν πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πάει τη Ελλάδα προς την Ευρώπη αλλά εξέφρασε φόβους για το κόμμα του, «δεν πιστεύουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση» είπε ο κ. Λεβέντης.

Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών επισημαίνοντας την πίστη του κόμματός του σε αυτές. «Θα ήταν γενναίο να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της Ν.Δ., για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Να φτιαχτεί μια κυβέρνηση οικουμενική» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Τουρκία με αφορμή και την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «τα θέλουν όλα δικά τους ακόμα και για τα πετρέλαια εξέφρασα επιφυλάξεις ότι αν συνεχίσουμε με το Ισραήλ θα έρχονται και θα τα ζητούν όλα δικά τους. Η μόνη λύση είναι η Τουρκία να προσεγγίσει την Ε.Ε. Σε αυτό συμφωνήσαμε».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή