Μέρκελ: Είμαι ευγνώμων στον Χέλμουτ Κολ

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 21:56
UPD:17/06/2017 15:48
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

«Όπως εκατομμύρια άλλοι, εγώ κατάφερα να περάσω από μια ζωή υπό το δικτατορικό καθεστώς της ΛΔΓ σε μια ελεύθερη ζωή» εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Χέλμουτ Κολ -ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή- στην επανένωση της Γερμανίας, στάθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας σε δήλωσή της ότι άλλαξε τη ζωή της με καθοριστικό τρόπο.

Η κ. Μέρκελ μεγάλωσε στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας και ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα κατά την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

«Όπως εκατομμύρια άλλοι, εγώ κατάφερα να περάσω από μια ζωή υπό το δικτατορικό καθεστώς της ΛΔΓ σε μια ελεύθερη ζωή» εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία σπούδασε φυσικές επιστήμες στην Ανατολική Γερμανία προτού ενταχθεί στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του Χέλμουτ Κολ την εποχή της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, το 1989.

EURONEWS

«Όλα όσα ακολούθησαν τα επόμενα 27 χρόνια από το χθες στο σήμερα δεν θα μπορούσαμε καν να τα διανοηθούμε χωρίς τον Χέλμουτ Κολ», συνέχισε η καγκελάριος της Γερμανίας και υπογράμμισε: «Εγώ, προσωπικά, είμαι πολύ ευγνώμων σε εκείνον».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Δημοφιλή